Zrnková káva
Alžírská - 1 kg káva, aromatizovaná
Složení: pražená káva, aroma vaječného koňaku (min. 1.6 %).
Výživové údaje na 100 ml: energetická hodnota 38 kJ/ 9 kcal, tuky 0 g (z toho nasycené mastné kyseliny 0 g), sacharidy 1.4 g (z toho cukry 1.1 g), bílkoviny 0 g, sůl 0.03 g.
Příprava: hrubost mletí přizpůsobte zvolenému způsobu přípravy kávy. Na 100 ml vody o teplotě 93-94°C použijte 7 g mleté kávy. Uchovejte v suchu, chraňte před teplem ve vzduchotěsné nádobě.
Země původu: Česká republika
Barbados - 1 kg káva, aromatizovaná
Složení: pražená káva, aroma smetanové čokolády a kokosu (min. 3 %).
Výživové údaje na 100 ml: energetická hodnota 35 kJ/ 8 kcal, tuky 0 g (z toho nasycené mastné kyseliny 0 g), sacharidy 1.3 g (z toho cukry 1.1 g), bílkoviny 0 g, sůl 0.03 g.
Příprava: hrubost mletí přizpůsobte zvolenému způsobu přípravy kávy. Na 100 ml vody o teplotě 93-94°C použijte 7 g mleté kávy. Uchovejte v suchu, chraňte před teplem ve vzduchotěsné nádobě.
Země původu: Česká republika
Belgické pralinky - 1 kg káva, aromatizovaná
Složení: pražená káva, aroma originálních čokoládových pralinek (min. 1,8 %).
Výživové údaje na 100 ml: energetická hodnota 38 kJ/ 9 kcal, tuky 0 g (z toho nasycené mastné kyseliny 0 g), sacharidy 1.5 g (z toho cukry 1.1 g), bílkoviny 0 g, sůl 0.03 g.
hrubost mletí přizpůsobte zvolenému způsobu přípravy kávy. Na 100 ml vody o teplotě 93-94°C použijte 7 g mleté kávy. Uchovejte v suchu, chraňte před teplem ve vzduchotěsné nádobě.
Země původu: Česká republika
BIO Irish cream - 1 kg káva, aromatizovaná
Složení: pražená káva, přírodní aroma whisky se smetanou (min. 1,9 %).
Výživové údaje na 100 ml: energetická hodnota 32 kJ/ 8 kcal, tuky 0 g (z toho nasycené mastné kyseliny 0 g), sacharidy 1.1 g (z toho cukry 0.8 g), bílkoviny 0 g, sůl 0.03 g.
Příprava: hrubost mletí přizpůsobte zvolenému způsobu přípravy kávy. Na 100 ml vody o teplotě 93-94°C použijte 7 g mleté kávy. Uchovejte v suchu, chraňte před teplem ve vzduchotěsné nádobě.
Země původu: Česká republika
Brazílie Santos - káva 1 kg
Směs káv z farem Capoeira a Colonia dos Pinheiros, které se nacházejí v regionu Sul de Minas. Vyvážená kompozice odráží specifický chuťový profil tohoto terroiru. V chuti i vůni převažuje čokoláda a oříšky doprovázené nádechem meruněk. Káva má jemnou, decentní aciditu a krémové tělo.
Příprava: hrubost mletí přizpůsobte zvolenému způsobu přípravy kávy. Na 100 ml vody o teplotě 93-94°C použijte 7 g mleté kávy. Uchovejte v suchu, chraňte před teplem ve vzduchotěsné nádobě. Další tipy na přípravu našich káv najdete zde: www.oxalis.cz/priprava-kavy
Země původu: Brazílie
Etiopie Yirgacheffe - káva 1 kg
Etiopie je považována za kolébku kávy arabika. Káva z oblasti Yirgacheffe se pěstuje ve výšce 1800 až 2100 m. Tato promytá káva pochází ze zpracovatelského závodu Reko v Kochere. V období sklizně sem přiváží svou úrodu až 850 drobných pěstitelů. Komplexní káva výrazné chuti i vůně připomínající exotické ovoce s čokoládovými tóny. Tělo je bohaté, acidita delikátní.
Příprava: hrubost mletí přizpůsobte zvolenému způsobu přípravy kávy. Na 100 ml vody o teplotě 93-94°C použijte 7 g mleté kávy. Uchovejte v suchu, chraňte před teplem ve vzduchotěsné nádobě. Další tipy na přípravu našich káv najdete zde: www.oxalis.cz/priprava-kavy
Země původu: Etiopie
Irish Cream -1kg káva, aromatizovaná
Složení: pražená káva, aroma whisky se smetanou (min.1,9 %).
Výživové údaje na 100 ml: energetická hodnota 32 kJ/ 8 kcal, tuky 0 g (z toho nasycené mastné kyseliny 0 g), sacharidy 1.1 g (z toho cukry 0.8 g), bílkoviny 0 g, sůl 0.03 g.
Příprava: hrubost mletí přizpůsobte zvolenému způsobu přípravy kávy. Na 100 ml vody o teplotě 93-94°C použijte 7 g mleté kávy. Uchovejte v suchu, chraňte před teplem ve vzduchotěsné nádobě.
Země původu: Česká republika
Keňa AA Kangocho - káva 1 kg
Promytá káva z továrny Kangocho, která leží v distriktu Nyeri v centrální Keni a je součástí kávové kooperativy Gikanda. Káva se zde pěstuje ve výšce okolo 1600 m. Každý farmář obhospodařuje průměrně 200 kávovníků na rozloze 0,5 akrů. Kávová zrna jsou výrazná, homogenní. Ovocná chuť směřuje k červenému rybízu, malinám a jahodám. Acidita je explozivní, tělo mohutné.
Příprava: hrubost mletí přizpůsobte zvolenému způsobu přípravy kávy. Na 100 ml vody o teplotě 93-94°C použijte 7 g mleté kávy. Uchovejte v suchu, chraňte před teplem ve vzduchotěsné nádobě. Další tipy na přípravu našich káv najdete zde: www.oxalis.cz/priprava-kavy
Země původu: Keňa
Kolumbie Supremo - káva 1 kg
Úrodná půda a vhodné podnebí ve výšce 1500 až 2000 m jsou zárukou velmi dobrých podmínek pro kvalitní produkci. Supremo se vyznačuje větším zrnem, pochází převážně od soukromých pěstitelů, kteří se o svou kávu pečlivě starají. V chuti i vůni lze nalézt sladkou čokoládu spolu s červeným rybízem. Tělo je bohaté, acidita jemná.
Příprava: hrubost mletí přizpůsobte zvolenému způsobu přípravy kávy. Na 100 ml vody o teplotě 93-94°C použijte 7 g mleté kávy. Uchovejte v suchu, chraňte před teplem ve vzduchotěsné nádobě. Další tipy na přípravu našich káv najdete zde: www.oxalis.cz/priprava-kavy
Země původu: Kolumbie
Mandle - Amaretto - 1kg káva, aromatizovaná
Složení: pražená káva, aroma mandlí (min. 1,2 %) a amaretta (min. 0,7 %).
Výživové údaje na 100 ml: energetická hodnota 39 kJ/ 9 kcal, tuky 0 g (z toho nasycené mastné kyseliny 0 g), sacharidy 1.5 g (z toho cukry 1.3 g), bílkoviny 0 g, sůl 0.03 g.
Příprava: hrubost mletí přizpůsobte zvolenému způsobu přípravy kávy. Na 100 ml vody o teplotě 93-94°C použijte 7 g mleté kávy. Uchovejte v suchu, chraňte před teplem ve vzduchotěsné nádobě.
Země původu: Česká republika
OxaPresso Mild - káva
Kombinací tří káv jsme vytvořili recepturu, která je přímo určena pro přípravu kávy v kombinaci s mlékem. Je to dáno výslednou chutí, ve které převažují tóny hořké čokolády a především mohutné tělo. Takto připravená káva je sametově jemná, s lehkým nádechem oříšků. Je vhodná spíše pro milovníky tradičnější chuti kávy.
Příprava: hrubost mletí přizpůsobte zvolenému způsobu přípravy kávy. Na 30 ml vody použijte 8 g mleté kávy. Po pomletí ji uchovejte v suchu, chraňte před teplem ve vzduchotěsné nádobě. Další tipy na přípravu našich káv najdete zde: www.oxalis.cz/priprava-kavy
Země původu: Česká republika
Panama SHB Kotowa - káva 1 kg
Promytá káva odrůd Caturra,Typica a Bourbon z farmy Kotowa, která leží ve výšce 1700 m na kopcích vulkánu Barú na západě Panamy. Sklízí se pouze zralé třešně, které se pak suší na terasách. Suchá zrna pak zůstávají další nejméně 3 měsíce v dřevěných silech, což umožní rozvinutí plné chutě. Ve vůni i chuti dominuje čokoláda a tmavé lesní ovoce. Káva má jemnou aciditu a krémové tělo.
Příprava: hrubost mletí přizpůsobte zvolenému způsobu přípravy kávy. Na 100 ml vody o teplotě 93-94°C použijte 7 g mleté kávy. Uchovejte v suchu, chraňte před teplem ve vzduchotěsné nádobě. Další tipy na přípravu našich káv najdete zde: www.oxalis.cz/priprava-kavy
Země původu: Panama
Papua New Guinea A HOAC - káva 1 kg
Kávy z této oblasti se vyznačují jemnou aciditou a komplexností. Káva z kooperativy HOAC sdružuje 1900 farmářů v regionu Okapa. Třešně z kávovníků odrůdy Bourbon, Typica a Arusha jsou zpracovány mokrou metodou a sušeny klasickým způsobem na slunci. Vůně kávy připomíná hořkou čokoládu. V chuti objevíte červený rybíz a ostružiny s dotekem mléčné čokolády, jemnou aciditou a lehkým tělem.
Příprava: hrubost mletí přizpůsobte zvolenému způsobu přípravy kávy. Na 100 ml vody o teplotě 93-94°C použijte 7 g mleté kávy. Uchovejte v suchu, chraňte před teplem ve vzduchotěsné nádobě. Další tipy na přípravu našich káv najdete zde: www.oxalis.cz/priprava-kavy
Země původu: Papua Nová Guinea
Švýcarská - 1kg káva, aromatizovaná
Složení: pražená káva, aroma dle tradiční švýcarské receptury (min. 1,5 %).
Výživové údaje na 100 ml: energetická hodnota 33 kJ/ 8 kcal, tuky 0 g (z toho nasycené mastné kyseliny 0 g), sacharidy 1.2 g (z toho cukry 0.9 g), bílkoviny 0 g, sůl 0.03 g.
Příprava: hrubost mletí přizpůsobte zvolenému způsobu přípravy kávy. Na 100 ml vody o teplotě 93-94°C použijte 7 g mleté kávy. Uchovejte v suchu, chraňte před teplem ve vzduchotěsné nádobě.
Země původu: Česká republika